Basic FjordSafari og vandretur til geitestøl

Bli med på FjordSafari og vandring til geitestølen Leim.
Til lunsj får du smake ekte bondekost – geitostar, spekemat, svele med rømme og syltetøy, og alt er laga på stølen.

Bestill her

Basic FjordSafari og vandretur til geitestølen Leim 


Skjerdal – eit stølseventyr.
Start med Basic FjordSafari og gå i land i Skjerdal. Vegen frå fjorden til støls ca 360 m.o.h. går oppover i slyng med flotte utsyn. På stølen Leim får vi omvisning og lunsj med mat som er laga på garden – ulike geitostar, spekemat, salatar, stølskaffi og mjølkekake med rømme og syltetøy.

Periode: 15. juni – 31.august 2017
Tid:          5,5 timar
Avgang : FjordSafari  kl 09:00.  Oppmøte 20 min. før avgang.

Pris:       kr 1350,- pp for vaksne og kr 810,- for barn

Bestill her:

FjordSafari & vandretur

eller ring +47 57 63 20 50.

Atterhald om prisendringar.

Turprogram:
Turen startar med Basic FjordSafari, som går inn i hjarta av Nærøyfjorden med den storslegne Sagfossen. I Aurlandsfjorden legg vi til brygga i Skjerdal og der startar fotturen opp til geitestølen Leim. Vi går på sti opp til bilvegen/gamlevegen med flott utsyn over fjorden opp til Skjerdal gardstun. Vi går vidare på gardsvegen,  med flott fossefall i fjellsidene, opp til målet – stølen Leim.
Her får vi omvisning og innføring i tilverkinga av geitosten. Vi nyt utsikta og lunsj ute på terrassen med ostesmaking til forrett, og hovudrett basert på lokale og eigne råvarer. Vi får helse på geitene før turen går ned igjen og vi returnerer med rib båten på andre sida av fjorden til Flåm.

Turen passar for dei som ynskjer ein aktiv tur og ei anna oppleving av Aurland og dei særeigne tradisjonane du finn her i området. Turen går frå 0 til 360meter høgde, og kan gjennomførast i all slags vèr. Du bør ha bra fysisk form for å gå opp bakkane.

Du treng gode tursko og vanlege uteklede, eventuelt regnklede. Drikkeflaske må vera med om det er varmt.

Stølen er åpen frå 1 juli til 31 august. Turen er også tilgjengeleg frå 15 juni med matpakke frå lokalt bakeri.